Ndotja e ambientit gjatë dimrit

Siç e dimë që përgjatë dimrit shumica dërmuese e qyteteve të Kosovës ngrohjen e bëjnë kryesisht me anë të drurit, së fundmi edhe me pelet, në zonat e pasura me qymyr si në Prishtinë, Fushë Kosovë e gjetiu me anë të qymyrit – Linjitit e disa me rrymë. Ndërsa ngrohja qendrore në Prishtinë dhe Gjakovë […]

Read More Ndotja e ambientit gjatë dimrit

28 nëntor 2015 v2.

Pas situatës që gjendemi tani, një nga zgjidhjet optimale për momentin e tanishëm do të ishte që të shpartallohej ky parlament dhe shteti të shkojë në zgjedhje të jashtëzakonshme sepse gjendja e tanishme është tepër kaotike.   Barikadimi i qeverisë e ka shpier gjendjen e tanishme sepse shihet qartë që është e pa aftë të qeverisë […]

Read More 28 nëntor 2015 v2.

Analizë e gjendjes në veriun e Kosovës; Short analysis of the situation in northern Kosovo

Analizë e gjendjes në veriun e Kosovës Një ndër zonat më problematike në Kosovë është rajoni i Mitrovicës, përkatësisht pjesa veriore e Mitrovicës kryesisht e banuar me pjesëtarë të nacionalitetit Serb si dhe Romë e të tjerë. Në këtë pjesë gjenden edhe disa lokalitete të banuara me shqiptarë siç është Lagjja e Boshnjakëve si dhe […]

Read More Analizë e gjendjes në veriun e Kosovës; Short analysis of the situation in northern Kosovo

Përvjetori i dytë i pavarësisë së Kosovës! Në pritje të ndodhive!

Përvjetori i dytë i pavarësisë së Kosovës. Në pritje të ndodhive! Sot, bëhen dy vite që nga shpallja e pavarësisë ë Kosovës, me që rast u dha fund pritjes shumë vjeçare dhe mundimeve të shumta që breza të shumtë me qëllim që të arrihej kjo. Shumë njerëz nuk arritën ta përjetonin pavarësinë e Kosovës ndonëse […]

Read More Përvjetori i dytë i pavarësisë së Kosovës! Në pritje të ndodhive!