Programimi në Python

Përshëndetje ky është një mësim i thjeshtë se si të përdorim klasë e Python dhe të ruajmë të dhëna në bazën e të dhënave MySQL ose MariaDB. Kodi:   # coding=utf8 # importimi i ndërlidhësit të mysql dhe riemërtimi i saj si mariadb import mysql.connector as mariadb # Klasa Person class Person(): cursor = 0; […]

Read More Programimi në Python

Programi im i parë komplet i bërë në Turbo Pascal 1999

(****************************************************************************) { Ahmet Murati, Detyra 1, Kursi 1d} { Punuar me TPX.EXE p‰r shkak se Turbo.exe jep k‰t‰ mesazh: } { Not enough memory to run program } (****************************************************************************) program Detyra; (****************************************************************************) { Librarit‰ q‰ is shfryt‰zon programi } uses Graph,Crt, TutConst, Drivers, Objects, Views, Menus, App, MsgBox; (****************************************************************************) { Blloku p‰r deklarimin i Tipeve […]

Read More Programi im i parë komplet i bërë në Turbo Pascal 1999

VoCore: Kompjuteri Mini Linux

Burimi: https://deals.geekwire.com/sales/vocore-dock-a-coin-sized-linux-computer?utm_source=geekwire.com&utm_medium=referral&utm_campaign=vocore-dock-a-coin-sized-linux-computer Përshkrimi Pllakat mini kompjuter po bëhen dita ditës më të popullarizuara—por asnjëra nuk ka qenë kaq e vogël dhe eevolitshme si VoCore. Me këtë mini makinë Linux, ju mund ta bëni një router të vogël, të shpikni pajisje të reja, ndërtoni një pllakë amë, ose ripërdorni altoparlantët tuaj në një version të mençur pa tela. Dimensionet […]

Read More VoCore: Kompjuteri Mini Linux

Adobe konfirmon cënueshmëri te madh në Flash . Mënyra e vetme të jeni të sigurt largojeni Adobe Flash nga kompjuteri

Vetëm pas një ditë që Adobe plasoi përditësime për programet e veta është gjetur një lëshim serioz në Adobe Flash Player për më shumë “Një cënueshmëri kritike (CVE-2015-7645) është identifikuar në Adobe Flash Player 19.0.0.207 si dhe në versioniet paraprake  për  Windows, Macintosh dhe Linux,” Adobe shkroi në një bulletin sigurie të postuar në uebfaqene. “Eksploatim i suksesshëm mund të […]

Read More Adobe konfirmon cënueshmëri te madh në Flash . Mënyra e vetme të jeni të sigurt largojeni Adobe Flash nga kompjuteri