Përkujtimi 1999

Para 18 vitesh, gjegjësisht më 18 mars 1999, terri informativ kishte mbuluar tërë Kosovën, gazetarët ishin turrur jashtë Kosovës përveç ca gazetarëve të huaj të ngatërruar aty këtu, ndërsa gazetarët grek ishin të lirë. Forcat milicore/ushtarake/paramilitare serbe kryenin krimet që tejkalonin madje edhe përmasat e Nazizmit. Gjithashtu popullata serbe e Kosovës gëzohej!? Gjithashtu edhe serbët […]

Disa Harta etnografike të rajonit e shekullit XIX | Several etnographic maps of the region of 16th century

  Përmbledhur nga Ahmet Murati Gathered by Ahmet Murati https://web.facebook.com/ahmet.murati https://al.linkedin.com/in/ahmetmurati Email: ahmet.murati@live.com Harta e rajonit me theks në Greqinë e vitit 1847. E punuar nga Ami Boué (Mars 16 1794 – Nëntor 21 1881),  gjeolog austrian, i lindur Hamburg, dhe ka pranuar edukimin e herëshëm të tijë aty dhe në Gjenevë si dhe Paris. Në […]

Dita e qirinjëve kundër granatës së dorës; The Candle’s day against the hand grenade

Dita e qirinjëve kundër granatës së dorës by Ahmet Murati on Saturday, September 24, 2011 at 10:36pm · Ishte një ditë e vonë e pranverës, sa kishim shkuar në shkollë por atë ditë në shkollë mësimi su mbajt. Aty kah ora 9:40 një grup prej shokëve të klasës jemi nisur kah qendra të pajisur me nga një […]

Dita e qirinjve kundër granatës së dorës; The Candle’s day against the hand grenade

Dita e qirinjve kundër granatës së dorës by Ahmet Murati on Saturday, September 24, 2011 at 10:36pm · Ishte një ditë e vonë e pranverës, sa kishim shkuar në shkollë por atë ditë në shkollë mësimi su mbajt. Aty kah ora 9:40 një grup prej shokëve të klasës jemi nisur kah qendra të pajisur me nga një […]