Në qiellin e vërenjtur, In the cloudy sky

Në qiellin e vërenjtur

Në qiellin e vërenjtur
rastësisht një rreze dielli
që përshkon sikur prej syrit të saj.

Sa bukur dukej kontrasti
qielli i bërë burg i zi
e sytë e saj shkëlqenin
si dy margaritar të pagdhendur
që refraktonte
breze t’ndryshme
gjatësie valore të dritës
si një përrallë e këndshme,
si një gurgullimë prroi
e zëri i saj ngatërrohej
jo rrallë herë
me cicërrimat e kanarinës dhe flautës.

 

In the cloudy sky

In the cloudy sky
casually a sunbeam
that permeates from
like it comes from her eyes

How beautiful is the contrast
and the sky looked a dark black
and her eyes sparkled
as two uncouth perils
who refracts the pearls’ lights
in various wavelength of light
as a pleasant tale,
like a stream’s ripple
and her voice
very often confused
with chirp of the canarypox and the flute.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.