Featured

Pyetjet e shpeshta nga Enti për të huajt Mynih

Pyetjet e shpeshta Në bazë të zhvillimeve aktuale në lidhje me përhapjen e COVID-19 KVR është e mbyllur. Si e përfitojë një termin zëvendësues? Kur të jetë hapur Enti për të huajt përsëri. Lejeqëndrimi/Viza më skadon. Tani çfarë? Ne ju dërgojmë një çertifikatë në lidhje me lejeqëndrimin tuaj. Kjo vlen deri sa të jetë hapur [...]

Featured

Votimi preliminar i LVV sipas komunave dhe listë e renditur

Komuna Përqindja Gjilan 39.70% Prishtinë 37.23% Hani I Elezit 36.62% Podujevë 34.39% Ferizaj 34.34% Kaçanik 34.25% Mitrovicë e Jugut 33.70% Vushtrri 32.98% Viti 31.11% Gjakovë 30.84% Kamenicë 30.69% Fushë Kosovë 29.30% Shtime 27.48% Prizren 26.31% Obiliq 25.02% Pejë 21.57% Rahovec 21.29% Lipjan 19.58% Suharekë 16.71% Malishevë 12.89% Istog 12.88% Gllogovc 11.06% Dragash 11.03% Novobërdë 10.88% [...]

Featured

Ca shpjegime në lidhje me sigurinë e kompjuterëve

Në botën e tanishme shfrytëzimi i kompjuterëve është bërë më se i domosdoshëm në shumë aspekte të jetës saqë çdo moment e shfrytëzojmë kompjuterin për të kryer një pjesë të madhe të punëve ditore. Të lidhurit e kompjuterit me botën e internetit, që ofron një mori të mirash, por edhe një mori të këqijash, hap [...]

Tesla Battery Day

Gjatë ditës së djehshme Tesla paraqiti ide revolucionare që kanë të bëjnë në teknologjinë e re të baterive për vetura dhe pajisje të tjera. Me këtë teknologji veturat elektrike do të bëhen më të disponueshme. Madje Musk tha se pas tre vitesh mund të kemi edhe veturë elektrike 25'000,00 $.

Probleme me Cloudflare dhe ueb faqet Koha.net, Telegrafi, Top-channel.tv

Gjatë ditës së sotme është vërejtur që ueb faqet Top-channel.tv telegrafi.com indeksonline.net koha.net kallxo.com zeri.info gazetaexpress.com, lajmi.net kanë dalë nga funksioni.

Paris Saint Germain 0:1 Bayern München impressions

Last night game despite it was a football/soccer game at the finals of Champions League it was played as it was a chess game The ball was being passed in a regular and coordinated way. So, the Bayern team was holding the ball around 63 % and PSG 37 %. On the first part, there [...]

Ostbahnhof Munich Weekends kaos.

I had to travel to Isator to pick up a friend of mine because the trains on the weekend do not travel entire track but it stops at Engschalking, Daglfing, Ostbahnof and Pasing and further. So, the city center is being carried with replacement busses. On way back we arrived at the East station and [...]

Telegrami i përbaltosur

Telegrami i përbaltosur Ta dërgova një telegram, por nga ty nuk mora asnjë lajm ku je tretur që aspak nuk bëzan cila valë deti të ka marrë e nuk di të të kthen përsëri këtu Në iksha edhe unë do ndjek valën të më dërgojë në një vend ku nuk kam qenë kurrë e as [...]

Disa nga pikat kyçe që do të bëheshin gjatë këtij mandati.

Rëndom, unë në blogun tim nuk shkruaj për politikë por rasti i 25 marsit 2020 nuk bënë ta merr rrota e historisë dhe të zhduket në eterin e pangopshëm e të na dukej se asgjë nuk ka ndodhur. Por ky shënim të duhet të lexohet dhe shpërndahet sa më shumë që të jetë i mundur. [...]

Pandemia Corona / Bavaria shpall katastrofën / ndalimin e ngjarjeve dhe ndalimet e ndërmarrjeve 16 Mars 2020

 16. März 2020 Qeveria e Shtetit bavarez nën udhëheqjen e Kryeministrit Dr. Markus Söder njoftoi katastrofën për të gjithë Bavarinë sot për shkak të pandemisë korona. Për të luftuar përhapjen e mëtejshme të virusit të koronës, është i mundur kontrolli i qartë me ndërhyrjen qendrore dhe opsionet e hyrjes. Sëmundja është shumë infektive. Ekziston një [...]

%d bloggers like this: